Akademik Haberler

YÖK, “Akademik Birikim Projesi” kapsamında 200 öğretim üyesini yurt dışına göndermeyi planlıyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yazılı bir açıklama yaparak doktora öğrencileri ve araştırmacıların uluslararası standartlarda araştırma yapmalarını sağlamak için yeni projeler başlattığını belirtti.

“Uluslararası Araştırmacı Projeleri” ile dünya sıralamasında son 3 yıl içinde ilk 700’e giren üniversitelerde araştırmalar yapılmasının teşvik edileceği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

“YÖK, Akademik Birikim Projesi ile üniversitelerden toplam 200 öğretim üyesini, yurt dışı akademik izin kapsamında 11. Kalkınma Planı’nda yer alan elektronik, ilaç ve tıbbi cihaz, kimya, makina-elektrikli teçhizat, otomotiv, raylı sistem araçları, tarım ve savunma sanayi alanlarında araştırma yapmak üzere yurt dışına gönderecek.”

Bu hakka sahip olan öğretim üyelerine aylık 20 bin lira maaşın yanı sıra 10 bin lira ulaşım desteği verileceği açıklandı. Ayrıca, akademik izinli olarak yurt dışında görevlendirme süresinin en fazla 9 ay olacağı hatırlatıldı.

University of Oxford, Oxford, United“/ CC0 1.0

Başvuru tarihleri ve başvuru süreci hakkındaki detayların daha sonra YÖK tarafından duyurulacağı belirtilen açıklamada, bu hakka başvuracak adaylarda aranan şartlar şöyle belirtilmiştir:

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve halen bir devlet yükseköğretim kurumunda öğretim üyesi kadrosunda çalışıyor olmak. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ek 33. maddesi kapsamındaki ücretli izin dönemlerinde olmak. Son 3 yıl içerisinde yapılan YÖKDİL, YDS, E-YDS’den veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası bir yabancı dil sınavından, çalışmanın yapılacağı dilden, en az 80 puan aldığını gösterir dil sınav sonucunu belgelendirmek. University Ranking by Academic Performance (URAP), Times Higher Education (THE), Academic Ranking of World Universities (Shanghai) ve World University Rankings (QS) tarafından yapılan dünya üniversite sıralamalarında, son 3 yıl içerisinde ilk 700 içerisine giren üniversitelerden birinden en fazla 9 ay süre için, 11. Kalkınma Planı’nda yer alan elektronik, ilaç ve tıbbi cihaz, kimya, makina-elektrikli teçhizat, otomotiv, raylı sistem araçları, tarım ve savunma sanayi alanlarında akademik çalışma yapmak üzere ‘misafir araştırmacı’ veya dengi bir statüde davet mektubu almak.”

Kaynak
aa.com.tr

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu