Akademik İlanlarÖğretim Elemanı İlanları

Anadolu Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ÖĞRETİM ELEMANI ALIMI İLANI

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 sayılı Kanunun 31. ve 50/d maddesi ile Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca ilanda belirtilen özel şartları taşıyan Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alınacaktır.

GENEL ŞARTLAR

– 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak,

– 2547 sayılı Kanunun 33. maddesi uyarınca Araştırma Görevlisi kadrosuna başvurabilmek için sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının 1. günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,

– Son 5 yıl içinde yapılan ALES’ten en az 70 puan almış olmak (Öğr.Gör. kadroları için mezun olunan veya programa öğrenci alınan alandan, Araş.Gör. kadroları için ise programa öğrenci alınan alandan) – Yabancı dil sınavından (YDS, YÖKDİL veya KPDS, ÜDS) en az 60 puan veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından belirlenmiş bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak,

– Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuracak adaylar için Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde belirtilen “Azami Öğrenim Sürelerini” doldurmamış olmakşartı aranır.

ÖZEL ŞARTLAR

– Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuracak adaylar için tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak,

– Öğretim Görevlisi kadrolarına başvuracak adaylar için en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır.

MUAFİYET

– Yükseköğretim kuramlarında bu unvanlarda çalışmış veya çalışmakta olanlar ile doktora/sanatta yeterliğini tamamlamış olanlar, öğretim elemanı kadrolarına başvurularında merkezi sınav ALES’ten muaftır.

– Meslek Yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ

Başvurular;https://basvuru.anadolu.edu.tradresine “yalnızca internet üzerinden” yapılacaktır. İlanda istenen şartları sağlamadığı tespit edilen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Adaylar, şartları uyan kadrolardan sadece birine başvurabileceklerdir.

BAŞVURUDA YÜKLENECEK EK BELGELER

1. Lisans transkript örneği

2. Özgeçmiş

3. Askerlik durum belgesi

4. Hizmet belgesi (Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan veya çalışmış olanlar için)

5. Özel şartlarda belirtildiği takdirde istenen alanda çalışma & tecrübe belgesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu