Akademik İlanlarÖğretim Elemanı İlanlarıÖğretim Üyesi İlanları

Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Elemanı Alım İlanı

Harran Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda isimleri yazılı akademik birimlerinin anabilim dallarına ve programlarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Harran Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesinin ilgili maddeleri ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesi uyarınca öğretim üyesi alınacaktır.

1- Doçent kadrosu daimi, doktor öğretim üyesi kadroları ise süreli kadrolardır. Bu kadrolara başvuracak adayların Üniversitemiz www.harran.edu.tr web sayfasının duyurular kısmında bulunan “Öğretim Üyesi Kadrolarına Ait Başvuru Formu” nu eksiksiz bir şekilde doldurup 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafı da forma yapıştırarak ilanda istenilen belgeler ile birlikte ilgili makama şahsen elden teslim etmeleri gerekmektedir.

2- Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca, Doçentlik Belgelerinin ise Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

3- Lisans, Yüksek Lisans, Doktora veya Uzmanlık Belgesi ve Doçentlik Belgesinin noter veya resmi kurumlarca onaylanmış olması gerekir. e-Devlet kapısından (www.turkiye.gov.tr) alınan kare kodlu çıktılı öğrenim belgeleri geçerlidir.

4- Açıktan atanacak adaylar daha önce çalışıp ayrıldığı resmi kuramlarından alacakları onaylı hizmet belgesini müracaat sırasında, Sağlık Kurulu Raporu ve Adli Sicil Kaydı belgesini ise atama işleminden önce Rektörlük Personel Daire Başkanlığına teslim edeceklerdir.

5- 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Harran Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesinde belirtilen koşulları sağlayamayan öğretim üyeleri adaylarının başvuru dosyaları adaylara gerekçesi ile birlikte iade edilecektir.

6- Adayların bu ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 15 (Onbeş) gün içerisinde ilanda istenilen belgeleri ilanda belirtilen birimlere elden teslim etmeleri gerekmektedir. Süresi içerisinde şahsen yapılmayan müracaatlar ile eksik belgeyle yapılan başvurular işleme konulmayacaktır. Ayrıca, birden fazla kadroya başvuru halinde hiçbir başvuru kabul edilmeyecektir.

7- Doçent kadrosuna başvuracak adaylar, matbu başvuru dilekçesine ek olarak onaylı lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık ve doçentlik belgelerini, nüfus cüzdanı fotokopisini, özgeçmiş ve yayın listesini, yabancı dil belgesini, puanlama ve değerlendirme çizelgesini ve eki açıklayıcı örnek formu (puanlanmış şekliyle), bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan bir adet dosyayı ve bu dosyadaki belgeleri içeren 4 (Dört) adet flash bellek ile birlikte Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir.

8- Başvuru yapacak öğretim üyesi adaylarından Doçent kadrosuna başvuracak adaylar başvuru sırasında teslim edecekleri bilimsel dosyalar ve flash bellekler dışında ayrıca Üniversitemizin www.harran.edu.tr sayfasının duyurular kısmında bulunan ilgili formu (Beyanname) eksiksiz doldurup formda belirtilen eklenecek belgeleri de ayrı bir dosya halinde başvuru sırasında Rektörlük Personel Daire Başkanlığına, doktor öğretim üyesi kadrosuna başvuracak adaylar ise yine aynı şekilde kadronun ilan edildiği ilgili birime elden teslim edeceklerdir.

9- Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adaylar, matbu başvuru dilekçesine ek olarak onaylı lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık belgelerini, askerlik durum belgesini, yabancı dil belgesini, nüfus cüzdanı fotokopisini, özgeçmiş ve yayın listesini, puanlama ve değerlendirme çizelgesini ve eki açıklayıcı örnek formu (puanlanmış şekliyle), bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan bir adet dosyayı ve bu dosyadaki belgeleri içeren 4 (Dört) adet flash bellek ile birlikte ilanda belirtilen birime şahsen başvurmaları gerekmektedir.

10- 2547 sayılı Kanunun Ek 38’inci maddesi uyarınca belirlenen %20’lik kota kapsamında başvuru yapılabilecek Doktor Öğretim Üyesi kadrosu bulunmamaktadır.

11- Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adaylar Rektörlük Personel Daire Başkanlığı web sayfasında bulunan Harran Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesindeki puanlama ve değerlendirme çizelgesini eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurup başvuru dosyasına koymaları ve flash belleklere yüklemeleri gerekmektedir.

12- Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen merkezi bir yabancı dil sınavından; doçent kadrosuna müracaat edecek adaylar en az 60 (altmış), doktor öğretim üyesi kadrosuna müracaat edecek adaylar ise en az 55 (elli beş) puan veya uluslararası geçerliliği yükseköğretim kurulu tarafından kabul edilen bir yabancı dil sınavından buna denk bir puan almış olmaları gerekir.

13- Yukarıda verilen bilgiler dışında doçent kadrosu için Rektörlük Personel Daire Başkanlığının 0 414 – 318 3026 nolu telefonundan, doktor öğretim üyesi kadroları için ise ilgili Dekanlık veya Yüksekokul Müdürlüklerinin ilgili telefonlarından bilgi edinilebilir.

Harran Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 31. Maddesi ile 50/d maddesi ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddeleri gereğince Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alınacaktır.

A) GENEL ŞARTLAR:

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2) ALES’ten en az 70 puan almış olmak. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilecektir.

3) Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir.

4) Ön Değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyet notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu eşdeğerlilik tablosuna göre değerlendirilecektir.

B) ÖZEL ŞARTLAR:

1) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır. Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarındaki öğretim görevlisi kadrolarına başvuracak adaylarda ise en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır.

2) (Mülga cümle: RG-3/10/2019-30907) (…) Devlet yükseköğretim kurumlannın araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır.

Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmuş olanlar ile lisansüstü eğitim öğrencilik azami süresini dolduran ve ilgili yönetmelikler gereğince azami süreleri yeniden başlayanlar ile azami sürelerinin dolması nedeniyle kadro ile ilişikleri kesilenler ilan edilen araştırma görevlisi kadrolarına müracaat edemezler.

C) MUAFİYET:

1) Doktora veya tıpta-diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.

2) Meslek Yüksekokullarının, bu yönetmeliğin 6. maddesinin 4. fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

D) DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ HUSUSLAR:

1) Başvurular, ilan edilen kadro hangi birime ait ise o birime yapılmalıdır. Yanlış birime yapılan ve bu ilandaki birden fazla kadroya yapılan başvuruların hiçbiri geçerli sayılmayacaktır.

2) Başvurular şahsen veya posta yolu ile yapılmalıdır. İnternet aracılığıyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. İlan süresi içerisinde yapılmayan başvurular ile eksik veya okunamayan belge ve ıslak imzalı olmayan dilekçeler ile yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır. Posta yolu ile yapılan başvuruların son başvuru tarihine kadar ilgili birimin kaydına girmesi gerekmektedir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak ve başvuru evrakları ilgili birimin kaydına girdikten sonra iade edilmeyecektir.

3) İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı belge verdiği veya beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış ise iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir. Gerekirse ilgililer hakkında yasal işlemler yapılacaktır.

4) Atanmaya hak kazanan adaylar atama sırasında lisans, yüksek lisans belgelerinin aslını veya noter onaylı suretini Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına teslim etmeleri zorunludur.

5) Üniversitemiz sınav takviminde zorunlu hallerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

6) Ön değerlendirme ve giriş sınavı sonrası yapılan nihai değerlendirme sonuçları Üniversitemizin www.harran.edu.tr internet adresinde ilan edilecektir.

7) Üniversitemizin web adresinde yayınlanacak duyurular tebligat niteliğinde olup ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

E) BAŞVURULARDA İSTENİLEN BELGELER:

1) Başvuru Formu (Üniversitemizin web sayfasından sağlanacaktır.) veya bireysel dilekçe

2) Özgeçmiş

3) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

4) 2 adet biyometrik vesikalık fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş olmalı)

5) Güncel Sabıka Kaydı (e-Devlet üzerinden alınan karekodlu belge de kabul edilir)

6) Erkek adaylar için güncel askerlik durum belgesi (Askerlik Şubelerinden veya e-Devlet üzerinden alınacak karekodlu belge)

7) Yabancı dil sınav belgesi (Yabancı dil şartı aranan kadrolar için eşdeğerliliği ÖSYM tarafından kabul edilen bir sınava ait doğrulama kodunu gösterir sonuç belgesi)

8) ALES sonuç belgesi (doğrulama kodlu internet çıktısı) ALES sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 5 (beş) yıl için geçerlidir.

9) Lisans diploması veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı sureti veya e-Devlet üzerinden alınan karekodlu çıktısı

10) Lisans transkriptinin aslı veya noter onaylı sureti veya e-devlet üzerinden alınan karekodlu çıktısı

11) Yüksek lisans öğrenci belgesi istenen kadrolar için söz konusu belgenin aslı veya noter onaylı sureti veya e-Devlet üzerinden alınan karekodlu çıktısı

12) Tezli yüksek lisans belgesi istenen kadrolar için söz konusu belgenin aslı veya noter onaylı sureti veya e-Devlet üzerinden alınan karekodlu çıktısı

13) Dış ülkelerdeki yükseköğretim kuramlarından mezun olanlar diplomalarının denkliğinin YÖK Başkanlığınca onaylandığını gösterir belge. verecektir.)

14) İlgili Kurum Onaylı hizmet belgesi (Halen bir kurumda çalışmakta olanlar ile ayrılmış olanlar verecektir.)

15) Tecrübe şartı istenen kadrolar için tecrübe durumunu gösterir isme veya ilgili makama yazılmış ıslak imzalı ve onaylı yazının aslı ile SGK barkodlu hizmet dökümü

16) Tam Teşekküllü Sağlık Kurulu Raporu (Yazılı sınavı kazanıp ataması açıktan yapılacak adaylardan atama sırasında istenecektir.)

SINAV TAKVİMİ:

1) İlk Başvuru Tarihi : 27 Aralık 2021
2) Son Başvuru Tarihi : 10 Ocak 2022
3) Ön Değerlendirme Sonuç İlan Tarihi : 20 Ocak 2022
4) Giriş Sınavı Tarihi : 25 Ocak 2022
5) Nihai Değerlendirme Sonuç İlan Tarihi : 28 Ocak 2022
6) Başvuru Adresi : Kadronun açıldığı ilgili birimlere yapılacaktır.
7) Sonuçların ilan adresi : www.harran.edu.tr

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu