Akademik Haberler

YÖK Araştırma Görevlilerine (50/D) İlişkin Kadro Düzenlemesinin Usul ve Esaslarını Belirledi

Yükseköğretim Kurulu, 9 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 4. maddesi uyarınca, ilgili 50/d’li araştırma görevlilerinin 33/a kapsamına alınmasına ilişkin usul ve esasları belirleyerek üniversitelere gönderdi.

Üniversitelere gönderilen usul ve esaslar çerçevesinde, araştırma görevlileri önümüzdeki haftadan itibaren 9 Ağustos 2023 tarihine kadar başvuru yapabilecek.

İlgili Madde Aşağıdadır.

MADDE 4- 2547 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 84- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte; 50 nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında istihdam edilenlerden tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık eğitimi yapmakta olanlar ve bu eğitimlerini tamamlamış olanlar hariç; tezli yüksek lisans veya doktora/sanatta yeterlik eğitimine devam eden veya bu eğitimlerini tamamlamış araştırma görevlilerinin, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde talep etmeleri ve 7/4/2021 tarihli ve 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanununun 3 üncü maddesindeki şartları taşımaları kaydıyla, kadrolarının bulunduğu üniversite tarafından 33 üncü maddenin (a) fıkrası kapsamında atamaları yapılır.

Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye Yükseköğretim Kurulu yetkilidir.”

Resmi Gazetede Yayımlanan Kanunun Orijinali Aşağıdadır.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/02/20230209-1.htm

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu