Akademik Haberler

TÜBİTAK BİÇABA – Birlikte Çalışıp Birlikte Başaracağız Programı Çağrısı

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin etkilediği Adana, Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde, afetten doğrudan etkilenen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacıların TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde yer almalarını sağlamak amacıyla BİÇABA-Birlikte Çalışıp Birlikte Başaracağız Programını çağrıya açıyoruz.

BİÇABA çağrı duyurusu kapsamında depremin doğrudan etkilediği 11 ilde yer alan üniversitelerde öğrenimine devam eden lisans öğrencisi, yüksek lisans öğrencisi ve doktora öğrencileri ile bu illerde ikamet eden doktora sonrası araştırmacılar ve bu iller dışındaki üniversitelerde öğrenimlerine devam eden ancak depremden doğrudan etkilenen lisans öğrencisi, yüksek lisans öğrencisi, doktora öğrencisi ile doktora sonrası araştırmacılara destek verilecektir. 

Çağrı kapsamında proje süresi içerisinde olmak koşulu ile öğrenci ve doktora sonrası araştırmacılara verilecek destek süreleri aşağıdaki gibidir.

  • Lisans öğrencilerine en fazla 6 ay
  • Yüksek lisans (tezli) öğrencilerine en fazla 12 ay
  • Doktora öğrencilerine en fazla 24 ay
  • Doktora sonrası araştırmacılara en fazla 12 ay

Bu doğrultuda program başvuruları Proje Yürütücüsü Bilgi Girişi, Öğrenci-Doktora Sonrası Araştırmacı Başvuruları ve Proje Yürütücüsü Değerlendirmesi olmak üzere 3 aşamada aşağıdaki başvuru takvimine göre tamamlanacaktır.

Başvuru Açılış TarihiBaşvuru Kapanış Tarihi
Proje Yürütücüsü Bilgi Girişi13 Şubat 202324 Şubat 2023
Öğrenci-Doktora Sonrası Araştırmacı Başvuruları1 Mart 202310 Mart 2023
Proje Yürütücüsü Değerlendirmesi15 Mart 202320 Mart 2023

BİÇABA programının ilk aşama başvuruları olan Proje Yürütücüsü Bilgi Girişi 13-24 Şubat 2023 tarihleri arasından alınmaya başlanacaktır. Bu kapsamda TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerde (ARDEB, TEYDEB, BİDEB) görev alan proje yürütücüleri https://ebideb.tubitak.gov.tr  üzerinden “BİÇABA-Birlikte Çalışıp Birlikte Başaracağız Programı-Proje Yürütücüsü Bilgi Girişi” programına girerek yürürlükte olan projelerine lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisi ve/veya doktora sonrası araştırmacı talebi yapabilecektir.

Program web sayfası için tıklayınız.

Program İletişim Bilgileri:

E-posta: [email protected]

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu