Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden:
ÖĞRETİM ELEMANI ALIM İLANI
Üniversitemize bağlı birimlerde istihdam edilmek üzere, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 50/d maddesi ile “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”in ilgili hükümleri uyarınca “Araştırma Görevlisi” ve “Öncelikli Alan Araştırma Görevlisi” ile “Öğretim Görevlisi” alımı yapılacak olup ayrıntılı bilgi aşağıya çıkarılmıştır.
NOT: ” 20211219 , 20211220, 20211223, 20211224 numaralı” ilanlara “Öncelikli Alan kapsamında Araştırma Görevlisi” alım yapılacaktır.
GENEL ŞARTLAR (ilgili Yönetmelik Madde 6)
1-a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
b) ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.
2) Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarındaki öğretim görevlisi kadroları hariç olmak üzere üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri, senato kararıyla, bu Yönetmelikte belirlenen ALES ve yabancı dil puan barajlarının üzerinde bir puanı asgari puan olarak belirleyebilirler.
3) Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir.
4) Adaylarda, yabancı dille eğitim ve öğretim yapılan programlardaki öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda atama yapılacak programın eğitim dilinde; bilim alanı yabancı dille ilgili kadrolara yapılacak öğretim görevlisi atamaları ile 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi uyarınca zorunlu yabancı dil dersini vermek üzere öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda ilgili dilde; yükseköğretim kurumlarının uluslararası ilişkiler ile yabancı dille ilgili uygulamalı birimlerinde istihdam edilecek öğretim görevlisi atamalarında, en az bir dilde Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az (Değişik ibare:RG-18/5/2021-31485) 85 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olma şartı aranır.
5) Yükseköğretim kurumları, bu Yönetmeliğe tabi öğretim elemanı kadro ilanlarında lisans veya lisansüstü mezuniyet alanları ile ilan edilen alana ait bilimsel, nesnel ve denetlenebilir koşullar dışında belirli bir adayı tanımlayan özel şartlar koyamazlar.
6) İlanlarda, alanında tecrübe sahibi olmak şartının, hangi öğrenim düzeyinden sonrasına ait olduğu, belirli bir adayı tanımlamayacak şekilde belirtilir.
Öncelikli alanlardaki araştırma görevlisi kadrolarına atamalar
(Ek:RG-18/5/2021-31485) Araştırma üniversiteleri ile aday araştırma üniversitelerine Yükseköğretim Kurulu tarafından her yıl belirlenen öncelikli alanlara atanmak üzere Yükseköğretim Kurulunun tahsis edeceği araştırma görevlisi kadroları için adayların başarı sırasının belirlenmesinde ALES puanının %40’ı, lisans mezuniyet notunun %15’i, yabancı dil puanının %30’u ve giriş sınavı notunun %15’i dikkate alınır. Araştırma üniversiteleri ile aday araştırma üniversitelerinin Yükseköğretim Kurulu tarafından tahsis edilen öncelikli alan araştırma görevlisi kadrolarıyla ilgili sınava çağrılacak aday sayısı, ilan edilen kadronun üç katını geçemez.
MADDE 15 – (1) Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadroları için Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenen ilave atama izinlerinin en fazla yüzde yirmisi kadar ilave atama izni, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda araştırma görevlisi kadrosunda lisansüstü eğitim yaptırılması amacıyla yükseköğretim kuramlarına tahsis edilebilir. Bu kapsamda ilan edilen araştırma görevlisi kadroları için, bu Yönetmelik uyarınca yapılacak ön değerlendirme sonucunda giriş sınavına katılmaya hak kazananlar için, giriş sınavı sözlü olarak yapılır. Sözlü giriş sınavı jürisi en az bir öğretim üyesi başka bir devlet üniversitesinden olmak üzere üç öğretim üyesinden oluşur. Sözlü sınav sonucu 70 puanın altında puan alanlar, nihai değerlendirme aşamasına geçemezler. Bu Yönetmelik uyarınca yapılan değerlendirme sonucu başarılı olanların atamaları yürürlükteki mevzuat uyarınca yapılır.
ÖZEL ŞARTLAR – 1 (ilgili Yönetmelik Madde 7):
1) Devlet yükseköğretim kuramlarının araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır.
2) Yükseköğretim kuramlarında tıpta uzmanlık ve tıpta yan dal uzmanlık eğitimi yapmakta olan tabip veya uzman tabip araştırma görevlileri, uzmanlık eğitimlerini tamamladıklarında uzman olduklarının Sağlık Bakanlığına bildirildiği tarihten sonraki ilk Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası sonuçlarının kuramlarına tebliğ edildiği tarihe kadar kuramları ile ilişikleri kesilmeksizin araştırma görevlisi olarak görev yapmaya devam ederler.
3) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır.
4) Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarındaki öğretim görevlisi kadrolarına başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır.
ÖZEL ŞARTLAR – 2 (İlgili Yönetmeliğin Genel Şartlar başlıklı 6 ncı maddesin in 2 nci fıkrası kapsamında; asgari Yabancı Dil Puanlarının Belirlenmesi):
Üniversitemiz Senatosunun 16/07/2020 tarih ve 2020/15-11 sayılı Kararı uyarınca, Fakülte/Enstitü/Bölümlerimiz için hizalarında gösterilen asgari yabancı dil puanları belirlenmiştir.
MUAFİYET (ilgili Yönetmelik Madde 14):
1) Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.
2) Meslek yüksekokullarının, bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.
BAŞVURUDA İSTENILEN BELGELER
Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuracak adaylar için istenilen belgeler:
1) Dilekçe (Başvuruda bulunulan Birim, Anabilim Dalı, İlan Numarası, İletişim Adresi, Telefon Numarası, E-mail Adresine İlişkin Beyanın Dilekçede Belirtilmesi Şarttır.)
2) Özgeçmiş
3) Lisans ve Lisansüstü diplomaları veya Geçici Mezuniyet Belgesi ile yurt dışından alınmış diplomalar için YÖK denklik belgeleri (Aslı veya onaylı kopyası) yada (e-Devlet kabul edilir)
4) Merkezi Sınav (ALES) Sonuç Belgesinin Fotokopisi veya İnternet Çıktısı , Muaf Adaylar İçin ise Hizmet Belgesi
5) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
6) Lisans Not Transkripti (Aslı veya (Onaylı kopyası) veya (e-Devlet kabul edilir)
7) Yüksek Lisans veya Doktora Öğrenci Belgesi (Onaylı kopyası) veya (e-Devlet kabul edilir)
8) Yüksek Lisans veya Doktora Not Transkripti (Onaylı kopyası) veya (e-Devlet kabul edilir)
9) Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavı veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınava ait sonuç belgesinin çıktısı
10) Erkek Adaylar için Askerlik Durum Belgesi (e-Devlet kabul edilir)
11) Adli Sicil Kaydı Belgesi (e-Devlet kabul edilir)
Öğretim Görevlisi kadrolarına başvuracak adaylar için istenilen belgeler:
1) Dilekçe (Başvuruda bulunulan Birim, Anabilim Dalı, İlan Numarası, İletişim Adresi, Telefon Numarası, E-mail Adresine İlişkin Beyanın Dilekçede Belirtilmesi Şarttır.)
2) Özgeçmiş
3) Lisans ve Lisansüstü diplomaları veya Geçici Mezuniyet Belgesi ile yurt dışından alınmış diplomalar için YÖK denklik belgeleri (Aslı veya onaylı sureti ) ya da (e-Devlet kabul edilir)
4) Merkezi Sınav (ALES) Sonuç Belgesinin Fotokopisi veya İnternet Çıktısı , Muaf Adaylar İçin ise Hizmet Belgesi
5) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
6) Lisans Not Transkripti (Aslı veya Onaylı kopyası) veya (e-Devlet kabul edilir)
7) Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavı veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınava ait sonuç belgesinin çıktısı
8) Erkek Adaylar için Askerlik Durum Belgesi (e-Devlet kabul edilir)
9) Adli Sicil Kaydı Belgesi (e-Devlet kabul edilir)
10) İlan niteliğinde özel şart olması halinde özel şarta ilişkin belgeler.
11) Tecrübe belgesi istenilen kadrolarda bu durumu kanıtlayan resmi ya da özel kuruluşlardan alınmış belgeler. (Aslı veya onaylı sureti)
12) Pedagojik Formasyon Belgesi
DİĞER AÇIKLAMALAR VE ÖNEMLİ HUSUSLAR
1- Adaylar, Üniversitemizce Eş Zamanlı Olarak Yayınlanan İlanlardan Yalnızca 1 (bir) Kadroya Başvuruda Bulunabilirler. Birden Fazla Kadroya Başvuruda Bulunan Adayların Tüm Başvuruları Geçersiz Sayılacaktır.
2- Adaylar, son başvuru tarihi olarak belirtilen günün mesai saati bitimine kadar, bu ilanda belirtilen başvuru adreslerine belgelerini teslim etmekle yükümlüdür. Postada yaşanan gecikmelerden eksik belgelerden Üniversitemiz sorumlu değildir. İlanda belirtilen koşulları taşımayan, ilgili birimlere yapılmayan veya süresi içinde yapılmayan ya da eksik belgeyle yapılan başvurular işleme alınmayacaktır.
3- Başvuruda istenilen belgeler başlığı altında “onaylı kopyası” şeklinde talep edilen belgelerin herhangi bir Resmi Kurumca aslı gibidir yapılarak onaylanması yeterlidir. e Devlet Kapısı (www.turkiye.gov.tr)’dan Alınan Kare Kodlu Mezuniyet Belgesi, Öğrenci Belgesi ve Adli Sicil Kaydı Belgelerinin Doğruluğu Teyit Edilmek Şartıyla Geçerli Olabilecektir.
4- İlan başvuru süreci ile nihai değerlendirme sonuçlarının yayımlanmasına istinaden kadro hakkı kazanan asil ve yedek adayların atanma sürecine ilişkin Üniversitemiz web sayfasından yapılan tüm duyurular tebligat mahiyetindedir. Kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmaz.
Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden:
ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI
Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerinde açık bulunan kadrolarda istihdam edilmek üzere, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu uyarınca daimi statüde Öğretim Üyesi ve Öncelikli Alan Öğretim Üyesi alınacaktır. İlgili Kanunun 23., 24/e ve 26. maddelerinde belirtilen şartlar için web sayfamızda yer alan “Gebze Teknik Üniversitesi Akademik Yükseltme ve Atama Koşulları Yönergesi”ne haiz adaylar başvuru yapabilir.
NOT: ” 20211206″ ve”20211207″numaralı”ilanlara ” ÖNCELİKLİ ALAN”kapsamında Dr. Öğretim Üyesi alımı yapılacaktır.
BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER
Başvuru dilekçesi (Üniversitemiz web ana sayfasında link verilmek suretiyle yayımlanacaktır.)
Nüfus cüzdan fotokopisi ve 6 (altı) adet fotoğraf (Doktor Öğretim Üyesi başvuruları için 1 (bir) adet fotoğraf)
YÖK formatında özgeçmiş ve eserler listesi
Lisans ve Lisansüstü diplomaları ile yurt dışından alınmış diplomalar için YÖK denklik belgeleri *(onaylı kopyası) ya da (e-Devlet kabul edilir)
Profesör ve Doçent kadrolarına başvurular için doçentlik belgesi * (onaylı kopyası),
Yabancı dil belgesi(e-Devlet kabul edilir)
AYDEK başvuru sonucu ** (onaylı kopyası),
“Başvuruda İstenilen Belgeler”den oluşan 1 (bir) takım basılı dosya ile 1 (bir) adet USB Bellek/CD/DVD (Makaleler, Bildiriler, Kitap bölümleri, vb. eserlerin tam metni ve eserlere yapılan atıflar-eser listesine göre numaralandırılmış) (Profesör kadrosuna başvuranlar başlıca araştırma eserini belirteceklerdir.)
Başvuru süresi, Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gündür. Son başvuru tarihi resmi tatile denk geldiği takdirde bir sonraki iş gününün mesai saati bitimine kadar şahsen ya da kargo/posta yolu ile başvuru yapılabilecektir.
Profesör ve Doçent kadrosuna başvuracak adayların; “Başvuruda İstenilen Belgeler”den oluşan 1 takım basılı dosyayla birlikte yine istenilen belgelerin de içinde yer alacağı, bilimsel eserlerden oluşan (makale, tez, kitap vs.) 1 adet USB Bellek, CD veya DVD’ yi (toplam: 1 takım basılı başvuru evrakları + 1 adet USB Bellek, CD veya DVD) dilekçe ekinde Üniversitemiz “Personel Dairesi Başkanlığı”na şahsen teslim etmeleri ya da kargo/posta ile ulaştırmaları gerekmektedir.
Profesör adayları, “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği”nin 14. maddesi gereğince dilekçelerinde başlıca araştırma eserlerini belirteceklerdir.
Ayrıca, sadece Profesör ve Doçent kadrolarına başvuran adayların, dijital ortamda (USB Bellek, CD veya DVD) hazırlanan eserleri ile başvuru evraklarını, link halinde (Örnek: Google Drıve) personel@gtu.edu.tr adresine mail yoluyla göndermesi gerekmektedir.
Dr. Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların; “Başvuruda İstenilen Belgeler”den oluşan 1 takım basılı dosyayla birlikte yine istenilen belgelerin de içinde yer alacağı, bilimsel eserlerden oluşan (makale, tez, kitap vs.) 1 adet USB Bellek, CD veya DVD’ yi (toplam: 1 takım basılı başvuru evrakları + 1 adet USB Bellek, CD veya DVD) dilekçe ekinde Üniversitemiz ilgili Fakülte Dekanlığı ve Enstitü Müdürlüğü’ne şahsen teslim etmeleri ya da kargo/posta ile ulaştırmaları gerekmektedir.
Ayrıca, Dr. Öğretim Üyesi kadrolarına başvuran adayların, dijital ortamda (USB Bellek, CD veya DVD) hazırlanan eserleri ile başvuru evraklarını, link halinde (Örnek: Google Drıve) ilgili fakülte ya da enstitünün adresine mail yoluyla göndermesi gerekmektedir. İlgili fakülte ya da enstitünün mail adresleri Üniversitemiz web sayfasında mevcuttur.
(**) Başvurunun kabul edilmesi için GTÜ Akademik Yükseltme ve Değerlendirme Kurulu’nun (AYDEK) Çalışma Usul ve Esasları uyarınca ilgili kadro asgari koşullarının sağlandığına dair olumlu görüşü gerekmektedir. AYDEK başvurusunda bulunacak adayların başvuruları, anılan esaslar kapsamında kadro ilanı yayınlandıktan sonra kadroya başvuru öncesi veya başvuru sırasında Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı’na yapılabilecektir. AYDEK Başvuru Dilekçesi ve AYDEK Başvuru Formu, ilanımızla eş zamanlı olarak Üniversitemiz web ana sayfasında link verilmek suretiyle yayımlanacaktır. AYDEK Başvuru Dilekçesi ve AYDEK Başvuru Formu elden veya posta yolu ile Rektör Yardımcılığına iletilecektir. AYDEK Başvuru Dilekçesi ekinde yer alan diğer evraklar ise https://abl.gtu.edu.tr/dogrulama/Dogrula /OturumAc?git=/aydek/ linkinden sisteme online olarak yüklenecektir. İhtiyaç duyulması halinde; AYDEK sürecine ilişkin adayları ilgilendiren tüm bilgilendirmeler için Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı ile iletişime geçilmelidir. (İrtibat numarası: (0262) 605 15 35 – ( 0262) 605 29 97)
DİĞER AÇIKLAMALAR VE ÖNEMLİ HUSUSLAR
1) Adaylar son başvuru tarihi olarak belirtilen günün mesai saati bitimine kadar, bu ilanda belirtilen başvuru adreslerine belgelerini teslim etmekle yükümlüdür. Postada yaşanan gecikmelerden Üniversitemiz sorumlu değildir. İlanda belirtilen koşulları taşımayan, ilgili birimlere yapılmayan veya süresi içinde yapılmayan ya da eksik belgeyle yapılan başvurular işleme alınmayacaktır.
2) (*) Başvuruda istenilen belgeler başlığı altında “onaylı kopyası” şeklinde talep edilen belgelerin herhangi bir Resmi Kurumca aslı gibidir yapılarak onaylanması yeterli olup e-Devlet kapısı(www.turkiye.gov.tr)’dan alınan kare kodlu belgeler doğruluğu teyit edilmek şartıyla geçerli olabilecektir.
3) İhtiyaç duyulması halinde; adayları ilgilendiren başvuru ve atama süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler Üniversitemizin web sayfasındanhttps://www.gtu.edu.tr yapılacak olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır.
12162/1-1