YÖK’ten Uluslararası Araştırmacı Projeleri Duyurusu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), uluslararası standartlarda araştırma yapmaları için doktora öğrencilerine ve araştırmacılara imkan sağlamak amacıyla yeni bir proje başlatıyor. “Uluslararası Araştırmacı Projeleri” ile dünya üniversite sıralamasında son üç yıl içinde ilk 700’e giren üniversitelerde araştırmalar yapılması teşvik edilecek.

Bu projenin bir parçası olarak, “Temel Bilimlerde Genç Beyinler Projesi” hayata geçirilecek ve üniversitelerdeki araştırma görevlisi kadrosundaki 100 doktora öğrencisi tez konuları hakkında yurt dışında araştırma yapmaları için aylık 20 bin liraya kadar destek alabilecekler.

Doktora öğrencileri, fizik, kimya, biyoloji ve matematik alanlarında tez konularına ilişkin yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarında araştırma yapabilecekler. YÖK, bu doktora öğrencilerini yurt dışındaki üniversitelerde araştırma yapmaları için 1 aydan 3 aya kadar görevlendirecek ve aylık 20 bin liraya kadar destek vermenin yanı sıra 10 bin lira ulaşım desteği sağlayacak. Bu projeler, doktora öğrencileri ve araştırmacıların yurt dışında araştırma yapmalarını teşvik etmek için önemli bir fırsat sunmaktadır.

YÖK Duyurusu için buraya tıklayabilirsiniz.

Projenin detaylarını buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Exit mobile version